štvrtok 23. apríla 2020

Zelená záhradka nezaspala


Medzi neveľkým rybníkom a nevysokým kopcom, menom Urpín, tam, kde sa stretávajú tie najšikovnejšie detičky a najmilšie pani učiteľky, stojí ešte stále farebná škôlka s utešenou záhradkou. Ako už iste viete aj našu milú škôlku chcel napadnúť zlý čarodejník Koronavírus, no usilovné pani učiteľky mu nedovolili prejsť bránami škôlky. A tak čarodejníkovi zabránili zakliať našu milovanú škôlku.
Jej triedy zostali prázdne, ale zelená záhradka nezaspala. Dobré víly Alenka a Majka nedovolili neskrotnej burine, obrásť bylinkové záhony, motýliu záhradku ani Eko-zámoček. Naopak, vysadili mrkvičku, kalerábik a zeler. Ošetrili aj jahôdky a v motýlej záhradke nasiali semiačka kvietkov. A kto sa o to všetko bude starať? Predsa náš hrdina, statočný záhradník ujo Igor. Dennodenne záhradku polieva, ošetruje a stráži poklady záhradky ako oko v hlave. Ďakujeme ujo Igor.
Keď všetci spoločne porazíme zlého čarodejníka, vrátime sa do záhradného kráľovstva, kde sa budú usmievať mrkvičky, bylinky, ríbezle a celá škôlka bude šťastná, že sa vrátili štebotavé detičky, ktoré jej veľmi chýbali. 



    






Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára