pondelok 20. apríla 2020

Kde skončila úroda?














MRKVOVÁ TORTA

SUROVINY CESTO:
250 g polohrubej múky
350 g kryštálový cukor
250 ml olej
125 ml vody
500 g strúhanej mrkvy
4 ks vajcia
2 čl mletá škorica
1 čl soľ
1/2 čl mletý muškátový orech
1/2 balíčka prášok do pečiva
1 balíček vanilkový cukor
SUROVINY POLEVA:
250 ml nátierkové maslo napr. Manna neochutená
150 ml práškový cukor
trochu citrónovej šťavy
Vajcia vymiešať s kryštálovým cukrom do peny, zľahka primiešať ostatné prísady a dať do veľkej tortovej formy a piecť v rúre na 170°°C 30.40 min. Potrieť polevou.  

DOBRÚ CHUŤ!


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára