nedeľa 11. mája 2014

Deň Zelených škôl 

Rodičmi, deťmi aj učiteľmi obľúbená a už tradičná akcia v našej škôlke – Deň Zelených škôl – bola aj tento rok opäť zaujímavá a úspešná. Hlavnou témou, ktorá nás tento rok sprevádzala, bola téma „odpady“.  Na úvod vtiahlo do deja všetkých obľúbené ekodivadlo v podaní pani učiteliek. Zábavnou formou priblížili deťom život krtka a dážďovky ako aj ich význam pre prírodu.
Okrem triedenia odpadov, ktoré, ako sa zdá, tu už majú deti aj rodičia celkom dobre zvládnuté, sa všetci mohli dozvedieť viac o kompostovaní. Vďaka obetavým rodičom nám pribudol nový komposter, ktorý bude slúžiť kuchárkam, ale aj deťom.
 

Skrášliť prostredie škôlky a zároveň využiť to, čo už nepotrebujeme, bolo zámerom vysádzania rastlín do plastových fliaš, ktoré na školskom plote vytvorili vertikálnu zeleň.
 
 
 
Veselé budú aj okná na škôlke, ktoré deti spolu s rodičmi vyzdobili balkónovými kvetinami.
 
 
 
Po prvý krát bola verejne prezentovaná zbierka minerálov, hornín a skamenelín, ktorá bude pomáhať deťom odhaľovať tajomstvá neživej prírody. V ekoučebni sa mohli prostredníctvom experimentovania oboznámiť s vlastnosťami vybraných druhov minerálov a hornín.
 
 
O nové bylinky, jahody a zeleninu sa rozrástla aj škôlkarska záhradka, ktorej plody sa využijú aj v kuchyni.
Maľovanie na tvár zaujalo nielen dievčatá, ale aj chlapcov.

Príjemnú atmosféru neskorého popoludnia dopĺňal výborný čaj z bylinkovej čajovne, ktorá tiež patrí ku tradícii škôlkárskych akcií. Podľa dobrej nálady rodičov, detí aj pani učiteliek sa Deň Zelených škôl aj tento rok vydaril, a tak sa tešíme na Deň Zelených škôl 2015.





Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára